Trumtillverkning & Truminvigning

Trumtillverkning & Truminvigning

Trumtillverkning

En trumma är mycket personlig och det är skinnet o ramen som väljer dig. Att ha en egen trumma är mycket speciellt, du lär dig att ha en kontakt med din trumma som ni tillsammans knyter en kommunikation med.

Min lära kommer från Black Feet Indianerna.

Det är många gånger som min trumma har ”talat” till mig, som t.ex. på ett sätt att bli använd, när jag inte haft möjlighet att trumma under en period. Jag minns min första trumma jag tillverkade,  det var som att en tillökning i familjen hade skett. Min första natt med min trumma kom många starka budskap via drömmar från andevärlden. Det var mycket speciellt för mig. Detta vill jag dela med mig till dig, så att du också får liknande förnimmelser och upplevelser.

Genom alla års arbete med trumman, uttalar sig många deltagare med att det är så lätt att meditera, finns inga mellansteg, utan man kommer i meditation direkt.

Ramarna som är runda, består av vide och mullbär, som är mycket gedigna hantverk utan skruvar, vilket gör din trumma mer lätthanterlig. Skinnet är av kalv eller ren och tillsammans blir det en mycket behaglig och fin resonans i din trumma. Kalvskinnet har en lite dovare ton i jämförelse med renskinnet som vi använt dem senaste åren. Detta fina hantverk i trumtillverkningen inkl. trumpinne,  gör vi med största respekt för djuret som har offrat sig för oss. Vi visar detta med hjälp av ceremonier o ritualer innan o under tillverkningen.

Truminvigning

Detta är en heldag som är i anslutning till trumtillverkningsdagarna, där vi inviger vår trumma. Genom olika ceremonier bjuder vi in naturkrafterna o gör olika ritualer för att göra vår invigning fullständig. Du lär dig hur du kan använda din trumma för dig själv. Du lär dig om beskydd o hur du gör egna ”resor” tillsammans med din trumma.

Har du redan en trumma du använder och vill lära dig mer om kontakt och att “resa” med trumman, kan denna dag vara något för dig där du även kommer att utveckla dina förmågor. Av erfarenhet med mina trummors invigningsceremonier så vet och känner trumman själv hur den ska nyttjas. Det är så underbart att få arbeta tillsammans med trumman efter invigningen. En kontakt som är så stark.

Finns handgjorda trumväskor till försäljning.
Trumväskorna är fordrade och håller en mycket bra kvalitet och som passar till den trumman du tillverkar hos oss.
Kontakta mig gärna för färdigsydda väskor.

Trumtillverkningskurserna är förlagda i Borrås som ligger strax utanför Varberg och 8 km från Gekås i Ullared.

Kommande trumtillverkning och truminvigning sommaren 2022
Pris per delkurs: 4 900 kr

Inkl veg lunch och fika.
Se betalningsvillkor.
Gör din bokning här
Boka ditt boende här>>

Kommentarer inaktiverade.