Nordisk Shamanism – Seidr

Nordisk Shamanism – SEIDR

SEIDR – Bakgrund

Seidr är en nordisk form av shamanism, en levande tradition i Skandinavien på Vikingatiden. Men den har funnits sedan längre tid tillbaka. De gamla skriftliga källorna och Seidr fanns i Edda och seidrsagorna och har rötter i gudinnan Freyas Fruktbarhetskult. Här används inte trumman. I Seidr är det en extatisk sång som används för att bära själen på en resa. Dessa sånger skrevs aldrig ner.

Det var oftast kvinnor som seidrade, och som kallas völva. Det gjordes oftast med en grupp som hjälpte völvan med sången. Völvan satt då i mitten av en cirkel med människor.  Men kunde också göras privat, då endast någon eller några få personer var hjälpande med sången tillsammans med völvan. Detta är en gammal nordisk tradition.

Völvan satt oftast på en plattform eller en upphöjd sits, som kallas ”seidrhiallr”, där hon höll i sina händer sin stav. På den staven reste hon till andra världar. Den magiska sången förde henne i ett annat medvetande eller i trans, till andevärlden  till att spå, tyda och svara på frågor om framtid och öde.

SEIDR hos mig som deltagare

När jag använder mig av min stav för att seidra,  gör jag det med deltagare i grupper. Du får olika healingenergier o vibrationer via Moder Jords urkraft och Arkasha-arkiv. Här använder jag min röst för ett helande. Allt detta tillsammans är en mycket jordande och balanserande kurs och som stärker ditt inre och harmoniserar dig till total tillit.

När sången och vibrationerna går genom din kropp blir du berörd på ett alldeles speciellt sätt. Du blir berörd av just den frekvensen av vibration som rösten ger dig när du ligger på golvet o tar in dessa ljudrörelser.

Vad händer?

Den första fasen som händer är att du kommer in i ett annat medvetande, likt när du mediterar. Nästa är att rösten som nu börjar arbeta i dina fält utanför dig blir påverkade o blockeringar börjar släppa, som du inte behöver ha längre.

När rösten kommer in i en högre frekvens och som gör att du dels slappnar av djupare, som i meditation, börjar nu rösten att arbeta som under en healingbehandling. Ju djupare o intensivare rösten i den magiska sången blir,  ju mer släpper blockeringar som ej kan hålla sig kvar i denna frekvens.

Du ligger ner på golvet för att ta in dessa vibrationer för ett helande. Jag arbetar som en länk genom Seidr-kraften och Moder Jords egen kraft, den kraft som består av vår Urmoder.

Privat Session

Jag använder även denna metod för privata sessioner.

Vill du vara deltagare?
Kurs

Läs mer om seidr hos mig som deltagare

Vill du lära dig att seidra?
Utbildning

Seidr kunskapen finns även i utbildning, där du lär dig att använda den för eget bruk.
Läs mer om utbildningen
Gudinnans kvinnokraft

Kommentarer inaktiverade.